Porvoo

Idän kiertueen viimeinen kohteemme oli perinteisesti Porvoo. Pidän vanhan kaupungin uneliaasta tunnelmasta. Pikku butiikit ovat todella söpöjä kierrellä. 

Satamapaikka.comin kaikki paikat Porvoosta oli monta päivää aikaisemmin varattuina. Ajelimme Porvoon jokea jännityneinä, sovimmeko laituriin. Kaikki aisapaikat olivat varattuja, mutta kylkikiinnityksessä oli onneksemme pari paikkaa vapaana.

Porvoon vierasvenesatama on veneilijän kannalta huono. Satamassa on Porvoon suosioon nähden liian vähän paikkoja. Satamatoimisto sijaitsee kaukana satamasta ja on ruuhkainen kahvila- ja terassiasiakkaiden takia. Sosiaalitilat ovat siistit, mutta epämukavat. Tilat on rakennettu kontteihin, joissa on surkea ilmastointi. Lämpimän veden tulo suihkuista on niin ja näin.

Kävimme syömässä Porvoon torilla Rafael’s Steakhousessa. Ravintola ei viehkeydeltään vetänyt verhoja vanhan kaupungin ravintoloille. Sama ravintola olisi voinut sijaita missä tahansa suuremmassa suomalaisessa kaupungissa. Ruoka oli erinomaista, suosittelen! Annoskoot olivat runsaat, jopa mieheni mielestäkin. Paikka tuli illan aikana täyteen ja näytti olevan paikallisten suosiossa. Oikein mukava ilta.

Shoppailemassa kävin lauantai aamuna mieheni nukkuessa. Butiikeissa oli tilaa katsella ja kierrellä. Seuranani oli ainoastaan amerikkalaisia risteilyturisteja.

Ajelimme kotiin vesisateessa aina Villinkiin asti, jolloin taivas avautui.

Porvoon jokisuistoa.
  
Runeberg tuli jälleen vastaan.
   

Tolkkisten sillan alitus on aina yhtä jännitävä. Tilaahan on oikeasti metrikaupalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s