Jälleen talviveneilyä

Talviveneilykausi on täysillä meneillään ja edellisessä postauksessa Baloo oli jo peitelty pressujen alle. Palataan hieman hetkessä taaksepäin Baloon talviteloille nostoon. 

Syksyllä haastetta toivat matalalla olleet vedet. Helsingissä veden korkeus oli parhaimmillaan tai pahimmillaan – 59 cm. Baloo on pullukka vene ja käytännössä nosturi voi nostaa sen vain yhdestä kohtaa suoraan talvisäilytystelineille. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy Baloolla ei ollut mitään asiaa nostopaikalle. Ammattilaisten mukaan itätuuli oli ongelman aiheuttaja. 


Auttelimme muiden nostoissa ja sovimme Karttusen kanssa yrittävämme Baloon nostoa  uudelleen viikon päästä. Jos silloinkin olisi vesi yhtä matalalla kuljetettaisiin Baloo kuorma-autolla Pajalahden satama-altaan toisesta päästä.

Seuraavana sunnuntai olimme jälleen kello seitsemän aamulla passissa satamassa. Vesitilanne ei ollut muuttunut miksikään, joten  Baloon moottorit käyntiin ja liikkeelle. 

Sydän sykkyrällä taas katselin ja tällä kertaa myös videoin Baloon matkan kohti  tuttua talvisäilytyspaikkaa. Normaali nostokin aiheuttaa tykytyksiä, saati sitten kun pikkuista roudataan ensin kuorma-autolla paikasta toiseen. Toivottavasti ei enää koskaan tämmöistä.

4 kommenttia artikkeliin ”Jälleen talviveneilyä

 1. Hirvonen

  Itse juuri tässä suunnittelen omaan veneen talvisäilytykseen laittoa. Onpas iso projekti tuon kokoisen veneen nosto, oma vene onkin huomattavasti pienempi onneksi. Minuakin olisi hieman jännittänyt tuo kuormautolla kuljetus, sen verran isosta lastista on kyse.

  Tykkää

 2. Aika hurjan kuuloinen tuo veneen roudaus homma! Itse innostuin ihan kunnolla veneilystä tänä kesänä kun ystäväni kutsui mukaan vesille. En aiemmin tiennyt mitään koko hommasta ja termit kuten reimarit oli ihan tuntemattomia. Nyt en malta odottaa kevättä, että kausi taas alkaa.

  Tykkää

  1. Samasta nollatilanteesta minäkin aikoinaan lähdin🙈 Tekemällä oppii😀 Veneen roudaamiseenkin alkaa tottua, vaikka joka vuosi pikkuisen sydämen tykytyksiä aiheuttaakin. Mukavaa tulevaa veneilykesää sinulle⛵️.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s