Reissuun valmistautumista

Veneen työlista on loppumaton. Kun yhden työn saa tehtyä pois, ilmestyy jostain uusi tilalle. Jossain vaiheessa vain on todettava, että loput hommat saavat jäädä. Ikuisuus projekteja tuppaa kertymään.

Tänä vuonna reissuun lähtöä viivästytti jalkapakettini sekä invertteri. Invertteri on vehje, joka muuttaa veneessä 12 voltin sähkön 230 voltin sähköksi. Meillä laite kosahti viime kesänä kesken reissun. Saimme vihdoinkin hankittua uuden, hieman isomman kuin edellinen. Vanhassa vehkeessä (aivan saman merkkinen) oli sisään asennettu sulake. Luonnollisesti uudessa ei ollut. Kuka tätäkään osasi etukäteen aavistaa. Mies paljasti piilevät sähkärin kykynsä ja asensi sulakkeen. Nyt pelittää. Laitteen asentamisessa meni vain hieman enemmän aikaa.

Veneen projektit vaativat erinäköisen määrän tarpeellisia työkaluja ja tarvikkeita. Vene onkin aina pari päivää ennen reissua täysin räjähtänyt. Yhden päivän siivouksella saan yleensä paikat kuntoon. Harmi ettei siivousprojektia voi koskaan tehdä ajoissa, muuten sen saisi uusia muutaman kerran kevään aikana.

Kesän ensimmäinen reissu vaatii aina veneen varastoiden täydentämisen. Ruokakauppa keikka vaatii kunnon suunnittelun. Meillä on muutamia vakio ruokatarvikkeita aina veneessä:

– Herne-, herkkusieni- ja tomaattikeittoja. Helppoja ja nopeita valmistaa veneessä.

– Fajitakset. Täyttävää ja maukasta. Tarvikkeet säilyvät hyvin. Nykyisin löytyy myös jauhelihaa tarpeeksi pitkällä säilyyvydellä. Moni korvaa jauhelihan pavuilla tai kanalla.

– Pikanuudelit. Venepäivän helpot lounaat. Lämmintä, nopeaa ja pystyy syömään ruorin takaakin. Oma suosikki makuni on Mama Shrimp Tom Yum.

– Tapakset. Säilyvät hyvin. Kiva iltapala napostella veneen kannella viinilasillisen kanssa.

Ennen lähtöä on aina mietittävä myös parvekekasvien huolto venereissun aikana. Meillä ei asu lähistöllä lähisukulaisia, joten erinäköisiä luovia ratkaisuja on keksittävä tilalle. Ensimmäisenä vuonna otin kasvit mukaan. Muuten meni hyvin, mutta kasvit houkuttelivat hyönteiset veneeseen. Nyt olen pyrkinyt hoitamaan kasvit muilla ratkaisulla kotona. Enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Kuvasta näette tämän vuotisen kastelujärjestelmän.

Vaikka puuhaa riittää ennakolta, niin on veneily sen arvoista. Kesävene saadaan aina loppujen lopuksi viihtyisäksi. On rentouttavaa ja nautinnollista istua rauhallista merimaisemaa katsellen.

Hyvää kesää!

2 kommenttia artikkeliin ”Reissuun valmistautumista

  1. Päivitysilmoitus: Hangon ja Jaakoshamnin kautta kotiin – Maakrapu seilaa

  2. Ystävillämme on myös vene, ja heidän kauttaan olemme päässeet myös hieman tutustumaan veneilyn maailmaan. Olemme myös huomanneet, että heillä on myös aina jokin korjaus- tai kunnostusprojekti meneillään. Seuraavaksi pitää kuulemma huoltaa dieselmoottori ja ilmeisesti vaihtaa diesel pumppu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s