Jurmo

Vihdoinkin Ahvenanmaalla, Jurmossa! Olen unelmoinut Ahvenanmaasta aina siitä lähtien, kun ostimme veneen. Tiedän, outoa, mutta en ole koskaan aikaisemmin käynyt Ahvenanmaalla. Tänä kesänä meidän piti, mutta jalkapaketti viivästytti lähtöä. Suunnitelmia oli pakko muuttaa. Jurmostakin on vielä noin neljän tunnin matka Maarianhaminaan, mutta jo sentään Suomen aluevesien ulkopuolella.

Jurmo oli vanha kalastajakylä. Erittäin suosittu sellainen. Tulimme noin neljän aikaan rantaan ja käytännössä vain yksi paikka oli vapaana. Illan aikana vielä soviteltiin viisi venettä laituriin.

Päivällinen kahvila-ravintola Kvarnenissa. Minulle pyttipannu ja miehelle fish & sips. Mies oli tällä kertaa annoskateellinen, huolimatta omasta maukkaasti ruuastaan. Jälkkäriksi Ahvenanmaan pannukakkua. Ateriat olivat perinteisiä, mutta hyviä. Pannukakku oli erilainen kuin Suomessa tehtävä, mutta maukas ja täyttävä. Ravintolan yhteydessä oli pieni kauppa, jossa täydensimme varastojamme.

Bastu oli meille varattuna. Miehen mukaan saunan ja bastun ero on, että bastussa varpaat eivät lämpene. Näin oli nytkin. Pesulla tuli käytyä.

Kaunis paikka ja tulisin koska vain uudestaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Jurmo

  1. Päivitysilmoitus: Lappo ja Ahvenanmaa – Maakrapu seilaa

Jätä kommentti