Valmistautumista purjehduskurssille

Olen ilmoittautunut Kesäpurjeen purjehduskurssille. Kurssia varten tein muutamia shoppailuja. Kurssi ei näitä mitenkään edellyttänyt, mutta mukavuudenhaluni edellytti. 

Kurssi on 14.5 ja 16-17.5. Kolme kokonaista päivää merellä ja säätiedotukset eivät vaikuta kovin hyvältä. Nautiskelijaveneilijänä en juuri veneessä ole huonolla kelillä ollut. Päätin siis varmistaa mukavuuteni ja lämmönkestävyyteni kurssilla.

ProSailorilta löysin purjehdushanskat ja -housut.

Vartalomuotoni ei ole urheilullinen, joten minulla on ongelmia löytää tavallisen naisen vartalolle istuvia asuja. Jostain syystä oletus on, että sekä purjehdus että golf ovat hoikkien harrastuksia. Tälläkin kertaa operaatio vaati noin parinkymmenen eri mallin sovitusta. Muston SO1595 Dinghy Hi-Fits housut istuivat parhaiten. Pitäisi peffan pysyä kuivana kovemmallakin merenkäynnillä.

Upouudet purjehdushanskani ovat SealSkinz-merkkiset vedenkestävät ja merino-villasta valmistetut. Veneessä hanskojen tulee olla hyvin istuvat. Lisäksi tärkeää on tarvittava lämpö ja veden pitävyys. Hanskoissa tulee olla myös kunnon pito köysiä kiskoessa. Huonot hanskat – kömpelö gasti.  

Lopuksi kävin ostamassa vielä kumpparit, jotta jalat pysyvät kuivina. Kumppareiksi kelpasivat ensimmäiset vastaantulleet vaaleapohjaiset. Aion jatkossakin keskittyä hyvän kelin purjehtimiseen. Kumppareiden käyttöaste on tarkoitus minimoida.  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s