Purjehduskurssilla

Purjehduskurssi suoritettuna! Kolme päivää merellä menivät todella vauhdikkaasti. Kelit suosivat kurssiamme. Aurinko paistoi, vaikka oli kylmää. Saimme niskaamme vain pari lyhyttä sadekuuroa. Ilmeisesti aurinko on tarttunut, koska tänään porukka kyseli töissä olenko ollut etelässä. 

Torstaina tutustuimme veneeseen, harjoittelimme purjeiden nostoa ja laskua sekä ehdimme muutamia vendoja (vastatuulikäännös) suorittamaan. Kurssivene oli opettajan omistuksessa oleva Maestro 35.

Lauantaina jatkettiin vendoista ja siirryttiin jiippeihin (myötätuulikäännös). Reivattiin ja trimmatiin purjeita. Harjoiteltiin jiippejä. Lauantaina tuulet suosivat ja välillä saimme nauttia vauhdista. Satuin päivän päätteeksi useamman kerran peräkkäin vinssaamaan ja skuuttamaan. Voimat olivat lauantaina iltapäivästä jo aivan lopussa ja opettaja joutui pari kertaa jeesimään skuuttauksessa. Vähemmän purjehdukseen tutustuneille lukijoilleni tiedoksi, että skuuttauksessa säädetään purjeiden jalustaa ja vinssaamalla säädetään purjeita. 

Sunnuntaina tutuistuimme navigaation alkeisiin, ankkurointiin teorissa, harjoiteltiin mies yli laidan tilannetta, kerrattiin kurssilla opittuja asioita sekä nautiskeltiin autingosta ja leppoisista tuulista.

Merellä on aina nälkä ja maukkat eväät ovat purjehduksen tärkeimpiä osa-alueita. Torstaina kävimme lounaalla Blue Peterissä, lauantaina Kaapelitehtaalla Hima & Sali -ravintolassa ja sunnuntaina kalakeitolla Suomelinnassa Valimossa.

Unen tuloa ei iltaisin tarvinnut odotella. Lihaksistossa myös huomaa, että purjehdus on oikeasti urheilulaji. 

Kurssi oli kaiken kaikkiaan erinomainen. Osa asioista oli tullut jo aikaisemmin opittua kantapään kautta. Minulle isoja oppeja kurssilla olivat veneen ohjaaminen laituriin, purjeiden säätö ja veneen kallisteluihin tottuminen. Nyt uskon, ettei meidän Baloota saa Suomen vesillä kaatumaan😊

Kiitokset mukavasta kurssista kurssitovereille Anulle, Kirsille ja Kristiinalle sekä Kesäpurjeen purjehduksenopettaja Sampalle!

  

2 kommenttia artikkeliin ”Purjehduskurssilla

  1. Päivitysilmoitus: Grynnan, Jussarö ja Hanko | Maakrapu seilaa

  2. Päivitysilmoitus: Purjehtimisesta  | Maakrapu seilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s