Talviturkki heitetty ja meripelastajat kylässä

Varoitus herkimmille lukijoilleni, erityisesti Baloon miehistön äideille. Huolimatta tarinan vauhdikkasta vaiheista, ei kenellekään osallisella ollut missään vaiheessa hätää millään lailla.

Juhannuksen jälkeen olemme joutuneet olemaan maissa järjestelemässä kotiasioista. Sunnuntaina olikin jo kova hinku merelle ja päätimme tehdä pienen purjehdus reissun lähistölle. Kohteeksi valitsimme Stora Herrön. Paikan päällä oli varsin voimakas sivutuuli ja yritimme poijuun ajoa useita kertoja epäonnisesti. Vihdoin viimein sain kalastettua poijun, mutta samalla sivutuuli ajoi meidät suoraan poijun päälle. Seurauksena, että liina sotkeutui potkuriin.

Erinäköisin keinoin yritimme liinaa irroittaa. Naapuriveneen avulias kippari tuli kumiveneensä kanssa apuun ja tarjosi sukellusmaskiaan lainaksi. Hänelle suuret kiitokset! Kun liina ei irronnut edes kumiveneestä käsin, niin uintireissuhan siitä seurasi. Vesi oli 14,8 asteista. Mies yritti aikansa ja onnistuikin jonkin verran liinaa irroittamaan. Minäkin pulahtelin vuorollani veteen, mutta minulta ei sukeltaminen edes maskin kanssa onnistunut. Vesi oli niin kylmää, että henki salpaantui hyvin nopeasti. Välillä oli pakko nousta lämmittelemään. Onneksi Webasto toimi! Aikamme yritettyämme, noin pari tuntia, totesimme että pakko saada apua.

Soitto Meripelastuskeskukseen (numeroon 0294 1000). Meripelastus lähetti avuksemme Emmi nimisen aluksen miehistöineen. Heidän miehistöstään yksi sukelsi sukelluspuvun kanssa irroittamaan liinaa. Ammattilaiseltakin kunnon vehkeillä homma vaati parikymmentä sukellusta. Eipä meillä siis omin voimin olisi ollut mitään mahdollisuuksia. Loppujen lopuksi liina saatiin irti. Meripelastajat avustivat meidät vielä Stora Herrön laituriin kiinni. SUURET KIITOKSET EMMIN KOKO MIEHISTÖLLE JA ESPOON MERIPELASTAJILLE!

Olemme Trossin jäseniä, joten operaatiota ei maksanut meille mitään. Tiesitkö, että vesillä toimintakyvyttömäksi joutuneen veneen pelastaminen on useimmiten maksullista, jos ihmishenkiä ei ole vaarassa? Ihmiset viedään turvaan aina korvauksetta, mutta veneen kiireettömäksi siirroksi luettavasta avustustehtävästä peritään omakustannushinta. Summa voi olla jopa satoja euroja pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta riippuen. Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun varmistat myös veneellesi maksuttoman avun. Samalla tuet vapaaehtoista meripelastustyötä. (Lähde:Meripelastusseura.) 

Suosittelen lämpöisesti kaikille veneilijöille jäsenyyttä. Meillä tuli usean vuoden jäsenmaksut kuitattua tämän yhden operaation aikana. Ikinä ei tiedä mitä merellä voi sattua.

Itsetunto sai pienen kolauksen, mutta muuten vahingot jäivät minimiin. Yksi kiinnitysliina ja takakannen vaijeri täytynee uusia. 

Nyt lasi viiniä lämmikkeeksi, illalla uni maittanee.

  

     

   
   

   
       

   
      

 

   

4 kommenttia artikkeliin ”Talviturkki heitetty ja meripelastajat kylässä

  1. Päivitysilmoitus: Pirttisaari ja Fårholmen | Maakrapu seilaa

  2. Päivitysilmoitus: Tirppoja ja tömähdyksiä Kaparenissa | Maakrapu seilaa

  3. Päivitysilmoitus: Taalintehtaalla tapahtuu – Maakrapu seilaa

  4. Päivitysilmoitus: Pentala ja Stora Herrö – Maakrapu seilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s