Kasnäs ja Sommaröstrand

Norppa aikoinaan blogissaan lanseerasi Kasnäsin osuvasti ”merten ABC:ksi”. Kaikki mahdollinen on ahdettu pienelle pläntille vain Alko puuttuu. Olemme käyneet Kasnäsissa kerran aikaisemmin, kun toimme Baloon kotisatamaan. Pienellä pyrähdyksellä Rosalasta Kasnäsiin halusimme muistella vanhoja. Rantautuminen sujui jo ihan eri malliin.

Sadepäivän iloksi kokeilimme Kasnäsin kylpylää. Pieni ja vaatimaton, mutta siisti. Perusasiat, pore- ja uima-allas, löytyivät. Terapia-altaan olivat lapsiperheet vallanneet. 

Syömässä kävimme rannan ravintolassa. Sinisimpukat olivat erinomaiset alkupala ja siika-annos hyvä pääruoka. Siian lisukkeena oli uppomuna, joka oli kiva lisä annokseen. Miehen nauttimassa tavanomaisessa buffetissa oli kohtuullinen kylmä kalapöytä sekä maukas possu.

Aamulla lähdimme kerrankin ensimmäisenä, muut nautiskelivat aamukahveista. Suuntana oli kotisatama Pajalahdessa. Miehen oli noudettava henkilökortti poliisilaitokselta sovittuna ajankohtana. Matkasimme päivän aikan Sommaröstrandiin asti. Satama valittiin, koska se oli lähellä laivaväylää.

Perillä meille selvisi , että Sommaröstrand on valittu vuoden 2012 vierasvenesatamaksi. Enkä yhtään ihmettele miksi. Vastaanotto oli sydämmellinen. Meille heti kerrottiin sataman palveluiden sijainnit ja aukioloajat yms. Aivan pieni miinus tuli, että mainostettu wifi ei toiminut kuin yhdessä mobiililaiteessamme. Verkko oli ilmeisesti ylikuormitettu laitteilla.

Sataman ravintolassa oli tarjolla maukkaat leikkeet. Ilta oli kaunis joten istuskelimme iltaa viinipullon ääressä nauttien Catoje’s bändin esityksestä. Tapasin myös eläköityneen työkaverini ja vaihdoimme pikaisesti kuulumiset. Upeaa kuulla, että ystävä nauttii eläkevuosista!

  
Aamulla löhösimme pitkään ja vasta puolen päivän jälkeen lähdimme kohti kotia. Reilu kymmenen tuntia vesisateessa ja olimme kotona. Seuraavaksi itään päin. 
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s