Kotka Rankki ohutta yläpilveä

Rankan Meripäivä viikonlopun jälkeen kaipasimme lepoa. Mieheni on käynyt armeijan 28 vuotta sitten Rankissa ja Kirkonmaalla. Molemmat saaret ovat vapautuneet armeijalta yleisölle, joten suuntasimme muistelemaan menneitä. 

   Rankissa paikan emäntä tuli ottamaan meidät heti laiturilla vastaan ja antoi nopean katsauksen paikkoihin. Rankissa oli sunnuntaina vain yksi vene tullessamme ja illalla saapui yksi lisää. Keli oli ollut koko päivän aivan karsea, vaikka luvattu myrsky ei Suomeen asti tullutkaan. Kelin vuoksi oli peruutettu myös säännöllinen tuurivuoro saareen.

Nautiskelimme saaren rauhasta ja kelikin kirkastui illaksi.  

  
Maanantaina pyöräilimme saaren ympäri katsellen nähtävyydet, pari tykkiä, sääasema ja armeijan vanhoja rakennuksia.  

    
    
   
Saaressa oli Olle Enderlain suunnittelemien veneiden kokoontumisajot, laiturin neljästä veneestä kolme oli Ollen työtä.  

Rankki oli mielenkiintoinen kohde, mutta palveluissa on vielä kehitettävää. Vaikka asiakkaat olisivat paikan päällä hiljaisempana ajankohtana, niin palveluiden tulisi toimia. Vastaus ”ei viitsi kun Tuurikaan ei tule”, ei lohduta paikalla olijaa.     

 
PS. Vierailijat huomioikaa, että Rankissa on aamulla miesten ja naisten suihkuvuorot porrastettu, aikataulu löytyy vessojen edestä ilmoitustaululta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s