Uiva 2015

Piipahdimme Uivassa perjantai-iltana.

Venemessuihin verrattuna Uivassa on enemmän purjeveneitä näytillä. Meistä on kiva käydä katselemassa uusia purjeveneitä sisältä.  Moottoriveneet ei nykyisin jaksa innostaa. Nykyveneiden leveys on toista luokkaa kuin meidän Baloossamme. Näin sisätilat ovat avarammat, vaikka olisi saman koko luokan purresta kyse. Erityisesti ihastuin Bavarian vaalean puun käyttöön. Vaalea puu ei korostanut valkoisia muoviosia. Kokonaisuus oli tasapainossa. Tosin kolme vessaa purjeveneessä on liioittelua.

Veden korkeus on tällä hetkellä Helsingissä noin -25 cm. Tämä aiheutti ongelmia näytteilleasettajille. Veneisiin siirtyminen oli todella hankalaa, koska veneet oli jouduttu jättämään kauaksi rannasta. Moni vierailija selkeästi pelkäsi siirtymisiä. Yksi vene oli jo pohjassa kiinni. 

Näytteilleasettajien joukossa yksi asia pisti silmään. Lämpimien telakointipalveluiden tarjoajien määrä oli lisääntynyt huikeasti tai ainakin tuovat palveluitaan aivan eri tavalla esiin. Mekin olemme asiaa miettineet. Toisihan lämmin hallipaikka mukavuutta talviveneilyyn, kun ei tarvitsisi telineiden ja pressujen kanssa taistella pitkin talvea. Keväällä huoltotoimetkin voisi hoitaa lämpöisessä. Uusimmassa Vene-lehdessä oli lämpimien telakoitten hintavertailu. Ensi talvi menee meillä vielä perinteisellä tavalla.


Ostimme messuilta muutaman kirjan. Matkaopas rannikon puukaupunkeihin esittelee, nimensä mukaisesti, matkaopas tyylillä rannikon pikkukaupunkien Oulusta -Haminaan nähtävyydet. Vaikutti mielenkiintoiselta. Varmasti hyödyllinen tulevien kesien veneilyretkillä. 

Mies osti Suuri venekirja. Kattava moottori- ja purjeveneiden korjausopas -teoksen. En kyseiseen opukseen jaksanut perehtyä, vaan selailin pikaisesti läpi. Ohjeet oli kuvien avulla selkeästi esitetty. Ei herättänyt innostusta veneen korjaushommiin. Mies piti hyvänä perusteoksena.

Purjehdus Suomessa – Nautintoa ja seikkailuja kirja vaikutti mielenkiintoiselta life style -teokselta. Low Sail kuulostaa muutenkin meidän perheen touhuilta. Olen aloittanut kirjan lukemisen ja ainakin alku on suunnattu purjeveneen hankinnasta kiinnostuneille ja aloitteleville purjehtijoille. Muutamia hyviä vinkkejä olen laittanut muistiin. Joltain osin kirjan tarjomat vinkit esimerkiksi purjehduskurseista ovat hyvin suppeita. Kirjan tarkoitus on kertoa kirjailijan ja hänen perheensä purjehduskokemuksista.

Mukaan messuilta tarttui tietenkin myös metrilakupussi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s