Tilinpäätös vuoden 2015 veneilykaudesta

 Ennen uuden veneilykauden avausta on hyvä kerrata vielä vuotta 2015. 

Baloo laskettiin vesille 26.4.2015. Venekerhossamme on tapana laskea ensimmäiset veneet Vappua edeltävänä viikonloppuna ja niin viimekin vuonna tehtiin. Meidän Baloo on ensimmäisten joukossa laskuissa ja viimeisten joukoissa nostoissa. Syynä tähän on Baloon talvehtimispaikka. Baloo on painava vene, joten nosturi ei voi nostaa Baloota kuin lyhyen matkan. Baloolla on purjeveneeksi matala syväys, koska siinä on pitkä köli. Baloo siis talvehtii kerhomme yhteisnostoihin osallistuvista purkkareista aina lähimpänä rantaa.

Ensimmäinen matka tehtiin 15.6. Teimme lyhyen koeajaon Pihlajasaareen ja samalla työpaikkamme venekerho vieraili tutustumassa Balooseen. Kauden avauksessa keli oli vuorotellen auringoista ja vesisateista. Tuuli oli kova ja kabiinissa oli tiivis tunnelma kun venekerholaiset pakkautuivat nauttimaan virvokkeista ja lämmöstä.  

Veneilypäiviä oli kesän aikana yhteensä 38. Enemmänkin olisi ehtinyt kertyä, mutta säät eivät suosineet. Oli varsin kylmä kesä, vaikkakaan sadepäiviö merellä ei ollut kuin muutama. Viime kesänä pari kertaa ajoimme rauhallisilla saaristoreiteillä katos päällä, koska vettä tuli kuin saavista kaatamalla.

Masto nostettiin 28.4 ja laskettiin 22.9. Maston lasku tapahtui poikkeuksellisen aikaisin, johtuen loppusyksyn työkiireistä.  Viimeiset retket teimmekin moottoriajolla. Päällimmäisenä viime veneilykaudesta jäi mieleen huiman kehitys purhjehdustaidoissa. Kaiken kaikkiaan mukava kesä vesillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s