Johtomysteereitä osa 2

Johtomysteerien selvittäminen on edennyt hitaasti ja uusia mysteereitä tuottaen. 

Akkuumme tulee kaksi käyttötarkoitukseltaan arvoituksellista johtoa. Johtoja toki tulee akkuihin enemmänkin, mutta kahden johdon tarkoitus on siis epäselvä. Mieheni on luullut, että toinen mysteerijohdoista vie virtaa akusta jollekin laitteelle ja toinen tuo virtaa aurinkopaneelilta. Viikonloppuna selvisi, että molemmat johdot tuovat virtaa.  Tämä on hämmentävää, koska veneessämme on tietojemme mukaan vain yksi ulkoinen virtalähde eli aurinkopaneeli. Toinen johdoista tuo akulle virtaa 16 volttia ja toinen 4 volttia.  Aurinkopaneeli voisi tuottaa 4 voltin verran virtaa pressun alla näillä keleillä. Kuvittelemme, siis 4 voltin johdon tulevan aurinkopaneelilta. Olisiko lukijoilla ideoita, mistä tuo 16 volttia voisi tulla?

Lopputuloksena johtomysteerissä lienee, että minä olen möyrimässä veneen ruumassa etsimässä johtojen kulkureittejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s