Keväthommia

Kevät on mennyt tänä vuonna uskomattoman vauhdikkaasti. Ei uskoisi, että ollaan jo kesäkuussa, vain muutama viikko lomaan.


Jäät lähtivät Pajalahdesta viikolla 14. Kelit suosivat keväthuoltoja ja olimme kerrankin ajoissa. Mikäpä sen mukavampaa kuin aurinkoisena kevätpäivänä puuhailla veneellä.


Lukijani saattavat muistaa ikuisen ongelmamme anodin hankinnassa. Sopivaa ei ole millään meinattu löytää  ja olemme joutuneet kaikenmoisia kikkakolmosia kehittelemään. Viime keväisessä liina sotkussa potkurissa -episodissa menetimme jälleen yhden tuunatun anodin. Perinteinen anodin metsästyskausi jäi tällä kertaa lyhyeksi, kun löysimme Suomenojalta Tekno Marinelta heti kärkeen melkein täydellisen yksilön. Vain ruuvin reikää jouduttiin hieman sorvaamaan suuremmaksi. Niin ja sopivan tuumakoon ruuvia ei sitten tietenkään meinnannut löytyä.


Saimme pohjan kuntoon hyvissä ajoissa ennen vesille laskua. Paikkasimme veneen kyljen pienet naarmut geal coatilla. Tilasimme geal coatin HR:n verkkokaupasta, jotta väri olisi kohdillaan. Suomesta emme ole oikein sopiva värisävyä löytäneet. Minä hoidin tilauksen ja kippari otti paketin vastaan. Kovasti mies kummasteli paketin kokoa, laatikossahan piti olla vain pieni purkki geal coatia😀 Paketin muusta sisällöstä myöhemmin lisää.


Baloo laskettiin perinteisesti vesille jo viikkoa ennen vappua. Lasku on joka vuosi yhtä jännittävää. Minusta on täysin järjenvastaista, että kuusitonnia painava vene voi pysyä parin liinan avulla ilmassa. Laittaa sydämen väpättämään. Venekerholla naureskelevat kameraani. Kuulemma en millään pysty erottamaan eri vuosien laskukuvia toisistaan.


Veneen katsastusmääräykset vaativat, että veneessä on tarkistettu palosammutin. Meillä on varmuuden vuoksi kolme. Olen hieman arka kaasun käyttäjä. Toimivat sammuttimet luovat turvallisuuden tunnetta.

Sammuttimet venekerholle tulee joka kevät huoltamaan Sisä-Suomen Sammutinhuolto Oy. Ammattimieheltä ei montaa minuuttia kestä yhden sammuttimen tarkistus. Tarvittaessa voit myös hankkia uuden sammuttimen suoraan huoltajalta.

Laskun jälkeen Baloo on saanut olla melko rauhassa. Työelämä on häirinnyt pahasti harrastamista. Mies on pieniä huoltohommia käynyt tekemässä. Toukokuun lopulla aloitimme vihdoin viimein maasähköjärjestelmän asentamisen. Sähköistä on tulossa oma postauksensa. 

Viikonloppuna siivosin Baloon ja laittelin tavarat paikalleen. Tänään vihdoin pääsemme merelle Rinsessa-risteilylle😊 Kippari on valmistautunut etsimällä riittävän suurta tiaraa (ei löytynyt) ja sisäistä rinsessaansa. Tervetuloa Rinsessat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s