Hangonkylä

Tällä kertaa Hanko ja bridge-viikko jäivät väliin. Olimme liikenteessä perjantaina. Hangon Itäsatama oli täynnä, emmekä olleet etukäteen varanneet paikkaa. Päätimme siis jatkaa matkaa Hangonkylään. Meillä on hyvät kokemukset ko. paikasta. 

Viimeksi haukuin paikan wc- ja suihkutilat. Olin positiivisesti yllättynyt, kun kuulin, että ne oli uusittu. Ei olisi kannattunut ilahtua. Hangon kaupunki on päättänyt säästää ja tuoda tilalle kontin. Varmasti kustannustehokas ratkaisu. Käyttäjälle konttisuihkut ovat vihonviimeisiä. Ahtaassa kopissa kesäkuumalla (tai vähän kylmemmälläkin) joudut vaihtamaan vaatteet kosteassa vesihöyryssä.  Jokainen nainen tietää, mitä on yrittää vetää sukkapöksyjä nihkeälle iholle. Konttisuihkujen ilmastointi on olematon. Säästetty oli tuuletusikkunastakin. Suihkuja ja vessoja oli tasan kaksi kappaletta kumpiakin. Suihkujen sisustuksessa säästäminen oli viety äärimmäisyyteen. Ei suihkuissa eikä vessoissa ollut peiliä. Vain toisessa suihkussa oli penkki. Penkki oli viety jostain vanhasta kokoustilasta. Eikä penkkiä todellakaan ollut suunniteltu kosteissa tiloissa käytettäväksi. Penkistä irtosi palasia. Ei mukavaa paljaalle iholle. Toiseen suihkuun ei ollut penkkiä edes kokoustiloista onnistuttu nyysimään. Molempien suihkujen lattiakaivojen kaadot olivat aivan pielessä. Lattiakaivot eivät myöskään vetäneet. Varmaakin siitä syystä, ettei niitä ollut koskaan siivottu. Käytännössä suihkutilat tulvivat. Naisten kangaskengät olivat läpimärkiä. Hylly tai jonkinlainen laskutaso olisi myös ollut mukava. Silmälaseille ainoa sjoituspaikka oli jakkara tai sitten lattia. Hiustenkuivaaja olisi ollut luksustason varustelua. Kaupungin perimiin satama-maksuihin nähden, 50€ kylki ja 20€ poiju, kaupungin olisi syytä miettiä palveluita uudelleen. Toiminnasta jäi rahastuksen maku. Sijaiskärsijänä on satama-yrittäjä. Vessat ja suihku ovat olennainen palvelu veneilijöille. Säästäminen näkyy sataman kävijämäärissä.

Hangonkylän satamassa oleva På Kroken on erinomainen kalaravintola. Käytännössä melkein kaikki vieraat ottavat saaristolaispöydän. Mieskin kehui kovasti. Itse henkisesti rajoittuneena raakoja ja raakypsennettyjä kaloja tutustuin ravintolan muuhun ruokatarjontaan. Kampasimpukoita alkuun ja pääruuaksi päivän saaliiksi napatun kuhan. Molemmat olivat erinomaisia aterioita ja ruoka tuli nopeasti. Pullollinen Savignon Blancia kyytipojaksi. Suosittelen. 

Illalla lasilliset punaviiniä.  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s