Hangonkylä

Sommaröstrandista suuntasimme kohti Kasnäsiä. Päivämatkan päätepisteeksi oli suunniteltu joko Kasnäs tai Rosala. Hangonselältä käännyimme kuitenkin heti alkuvaiheessa ympäri. Vene alkoi olemaan aallokossa enemmän ilmassa kuin vedessä. Minun mahani ei kestänyt jänitysmomenttia jatkakseen matkaa. Meillä oli vastatuuli, joten purjeistakaan ei ollut apua.  Nopean kartanlukuharjoituksen jälkeen suunnaksi määriteltiin Hangonkylä.

Hangonkylässä emme ennen ole vierailleet. Odotuksemme äkkikohteelle olivat nollassa. Yllätyimme positiivisesti. 

Vierasvenepaikkojen merkinnät olivat onnettoman pienellä. Kyltteihin sataman olisikin syytä panostaa. Satamassa oli kuitenkin kaikki tarpeelliset palvelut. Septin tyhjennys, vesiletku ja diesel olivat kaikki kätevästi samassa laiturissa. 

Rantauduttuamme nautimme sataman ravintola på Krokenissa erinomaisen kala- ja äyriäisaterian. Mies söi gratinoidut kampasimpukat alkupalaksi ja äyriäissinfonian pääruuaksi. Minulle tuli alkupalaksi gratinoidut etanat ja pääruuaksi päivän saalis, joka oli kuhaa. Kaikki annokset olivat erinomaisia. Pari pulloa valkoviiniäkin meni illan aikana. Miehen arvion mukaan tämä on paras vierasvenesataman ravintola, jossa tähän mennessä olemme poikenneet.

Ainoa miinus palveluista tulee veneilijöiden wc- ja pesutiloista. Tilat olivat suoraan seitkytluvulta muovimatoineen ja huonoina loisteputkivalaistuksina. Lisäksi suihkussa oli pienessä kopissa myös pukeutumistila. Vaihtovaatteet eivät olisi kuivina suihkusta selvinneet. Tilat kaipaavat pikaista remonttia ja uudelleen suunnittelua. Lisäksi harmitusta aiheutti, että pesutiloissa oli huoltotauko kymmenen aikaan aamulla. Veneilijöille aamupäivä on tärkeintä peseytymisaikaa, joten työjärjestelyt olisi syytä miettiä uudelleen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Hangonkylä

  1. Päivitysilmoitus: Hangonkylä – Maakrapu seilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s