Turku

Piipahdimme Turussa pari yötä. Turusta on tullut suosikki kesäkaupunkini. Aurajoen rannalla tapahtuu aina ja ravintolat ovat erinomaisia. Kaupunki on kaunis.

Turun vierasvenesatamaan oli valmistunut uusi satamakonttori, kahvio ja ravintola. Pisteet kotiin uudistuksesta. Tilat olivat muuttuneet moderneiksi ja viihtyisiksi. Toiletit olivat nyt aivan rannan tuntumassa. Pieni miinus kahviolle puuttuvasta aamiaistarjoilusta. Edellispäivän nuhjuiset täytetyt croisantit eivät pisteitä keränneet. Muuta suolaista syötävää ei aamulla ollut tarjolla.

Ravintola Nooa tarjosi maukasta ruokaa. Valitsimme paikan nimikkomenun. Ruokaa voisi hieman arkipäiväistää ja unohtaa hienostelu. Creemit jokaisessa ruuassa oli meidän perheelle liikaa. Huhujen mukaan Nooan omistajat omistavat myös ravintola Tintån. Miehen mukaan Tintån paras puoli on erinomainen ruoka ilman hienostelua. Nooa sortui juuri hienostelu hörhöilyyn. Tintån tasolle Noalla on pitkä matka. 

Sataman vieressä on kortteliravintola Rantakerttu. Poikkesimme iltapalalla. Miehelle ribsit, minulle kanakori ja vihannesdippi. Kilpailu Nooan ja Rantakertun välillä kallistui Rantakertun voitoksi.

Lounaalla poikettiin Sergio’silla. Pizzat olivat erinomaiset, erityisesti rapea pohja saa kiitosta. Mies testasi jälkiruuaksi paikan  gelaton. Maistui.

Veneen tarvikkeita täydennettiin KMarketissa Itäisellä rantakadulla. Markettiin pääsee satamasta kätevästi Förillä. Iso marketti lähellä satamaa voisi hieman tarkistaa valikoimaansa veneilijän näkökulmasta. Esimerkiksi pikanuudelit ovat erinomaisia matkaeväitä veneessä, kaupasta nuudelit olivat loppu. Sama tapahtui useamman muunkin tuotteen kanssa.

Wiklundille ja Ocean Spiritille on pakko päästä shoppailemaan. Mitään merkittäviä löytöjä ei tällä kertaa tullut mukaan. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s