Bergen ja fjordit

Veneily juhannuksen sijaan lähdimme Bergeniin. Bergenissä sataa 284 päivänä vuodessa. Miehen kommentti ”löysit sitten Suomeakin sateisemman juhannuskohteen”. Finskiltä löytyy suoria lentoja Bergeniin, tosin osa poikkeaa Tukholman kautta.

Bergeniä on kutsuttu ansaitusti Norjan kauneimmaksi kaupungiksi. Olen käynyt edellisen kerran Bergenissä lapsena 30-vuotta sitten. Tuttuja paikkoja löytyi.

Juhannusaattona teimme Norway in Nutshell -retken. Suomessa kärvisteltiin Pauliiina-myrskyn kourissa. Me nautimme aurinkoisesta retkipäivästä upeissa maisemissa, junalla, bussilla ja veneellä. Kuvat kertokoon tarinan. Suosittelen!

Kala- ja äyriäisruuista on Bergeniin matkaajan syytä pitää. Kaupungista toki löytyy kaikki mahdolliset etniset vaihtoehdot, mutta kalaravintolat olivat parhaita. Liharuoat eivät vakuuttaneet. Valastakin olisi ollut tarjolla.

Kaupungin nähtävyyksiin ei montaa päivää saa kulumaan, joten lyhyt viikonloppu vierailu on oikein sopiva. Hintataso on Suomea korkeampi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s