Baloo katsastettu

Venekerhomme Suomen Moottoriveneklubin säännöt edellyttävät veneen vuosittaista katsastamista.

Vuosikatsastuksessa tarkistetaan veneen turvallisuusvarusteet ja -laitteet. Vuosikatsastuksessa veneen tulee olla purjehduskuntoinen.

Peruskatsastus tehdään viiden vuoden välein. Peruskatsastus on kaksivaiheinen. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa telakalla ja siinä tarkistetaan veneen ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolen katsastuksessa tarkistetaan edellämainittujen seikkojen lisäksi myös moottori.

Venekerhomme sääntöjen mukaan samat katsastajat eivät tarkista samaa venettä useampana vuonna peräkkäin. Aina on siis oma jännityksensä minkälainen katsastaja tänä vuonna sattuu paikan päälle.

Aurinko paistoi koko katsastuksen ajan ja se meni oikein sukkelasti ohi. Katsastajalla saimme myös muutaman hyvän vinkin tulevaisuutta ajatellen. Baloo sai katsastusmerkinsä.

3 kommenttia artikkeliin ”Baloo katsastettu

 1. Tulipä hölmö olo, en ole edes ajatellut että veneetkin tulee katsastaa, mutta onhan tämä nyt päivänselvää kun asiaa ajattelee hieman enemmän.
  Omalla autolla katsastus lähenee, mutta kuvittelisin kaiken olevan kyllä kunnossa, toivotaan näin. Nämä ovat aina jotenkin hieman jännittäviä hetkiä.
  Hyvä, että siellä oli mennyt läpi ja teidän veneellä on muuten valloittava nimi!

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, laki ei edellytä veneen katsastusta, mutta useimmat venekerhot kyllä. Säännöllisesti katsastettu vene on myös helpompi myydä.
   En minäkään tiennyt veneen katsastamisesta, ennen kuin liityimme venekerhoon.
   Tsemppiä auton katsastukseen!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s