Autoillen Baltiassa

Suomessa myrskysi. Lähdimme etsimään parempaa keliä Baltiasta. Auto lautalle ja menoksi.

Matkalla nautimme aamiaisen Tallinkin buffet pöydässä. Koronan perusteella tarjoilut olivat karsittu minimiin. Turvavälejä ei pöytien välillä ollut vaan sen sijaan osa buffetista oli suljettu. Hinnassa tämä ei näkynyt mitenkään. Jotenkin tuli olo Tallinkin perustelevan huonoa palvelua koronalla.

Lauttamatkan jälkeen ajoimme Riiaan. Matkalla pysähdyimme ainoastaan kerran välipalalla ja bensalla. Välipalapaikkamme oli paluu 60-luvulle. Bensa oli edullista. Via Baltica oli hyvässä kunnossa ja uutta asfalttia vedettiin urakalla. Riian liikenne oli jumissa huonon liikennesuunnittelun takia. Viimeinen viisi kilometriä kesti puolitoistatuntia. Parkkitalo oli onneksi hotellin vieressä.

Majoittauduimme Pullman Riga Old Town -hotellissa. Moderni hotelli aivan vanhan kaupungin kupeessa. Sijainti loistava, mutta ei edullisin vaihtoehto. Valintaan oli vaikuttanut parkkipaikka. Miellyttäviä ja edullisempia vaihtoehtoja on vanha kaupunki pullollaan.

Suuntasimme illalliselle The Good Father -ravintolaan. Korona näkyi ruokailijoiden vähäisenä määränä ja karsittuna ruokalistana. Ruoka oli maukasta.

Aamusella (lue päivällä) Riian kiertoajelulla näki hyvin kaupungin. Kiertoajelulla oli hiljaista, alkumatkan olimme keskenämme. Kevyttä tutustumista kaupunkiin. Illallinen ravintola Gastro Pub Riga Duvel’s. Maukasta. Ravintolan ilmastointilaitetta olisi voinut säätää hieman pienemmälle.

Toinen päivä aloitettiin veneretkellä kanavilla. Ehdottomasti kokemisen arvoinen pikku retki.

Veneilyn jälkeen siirryimme KGB-museoon. Valitettavasti kierrokset olivat täynnä joten emme päässeet tutustumaan vankiselleihin. Tarinat yksittäisistä vangituista olivat mielenkiintoisia.

Päivällinen ravintola Mañana. Ravintola sijaitsi aivan KGB museon vieressä. Ruoka oli hyvää ja hintataso huomattavasti alhaisempi kuin vanhassa kaupungissa. Mies vetäytyi levolle hotellille ja minä käytin pari tuntia shoppailuun.

Viimeisenä päivänä Riiassa aloitimme päivän vanhan kaupungin kiertoajelulla. Kätevä tapa tutustua pikku kujiin ja nähtävyyksiin. Monet olisi meiltä mennyt muuten ohi.

Iltapäivällä vielä vierailu mustapäiden taloon. Vaikuttavasti rakennettu uudelleen. Pikkuisen loppushoppailua ja illallinen ravintola Two more beers. Mies tilasi miehekkään kokoisen sianpotkan.

Aamulla tavarat autoon ja kohti Jurmalaa. Turistit ohjattiin pysäköimään turistitoimiston luokse. Ajelimme kuitenkin noin viisi kilometriä eteenpäin ja löysimme paikallisten pysäköintialueen aivan rannan vierestä.

Päivä oli pilvinen joten auringonotto jäi myöhemmäksi. Söimme jäätelöt rannalla ja nautimme maisemista.

Jatkoimme matkaa kohti Pärnua. Olimme varanneet majoituksen Studio28 Boutique Roomsilta. Aivan keskustan kävelykadun vieressä viihtyisä majapaikka. Autolle löytyi paikka kadun vierestä lähistöltä. Illallinen Restoran Edelweississa. Ei jättänyt kummoisempia muistoja.

Aamulla auton nokka kohti Tallinnaa. My City Hotel oli viihtyisä, mutta tasokkaampia saman hintaluokan hotelleita löytyy lähistöltä paljon. Hotellin parkkipaikka oli minulla ratkaiseva valintakriteeri.

Shoppailun jälkeen illalliselle ravintola Goodwin The Steak House.

Aamulla lautalla kotiin. Eckerö Linen lounge oli miellyttävä ja rauhallinen. Jos laivalla olisi kokousmatkustajia, niin silloin saattaisi olla ruuhkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s