Reissussa

Ensimmäisen lomaviikon käytimme veneen kuntoon laittamiseen. Pääsimme vihdoin reissuun toisella lomaviikolla. Perinteisesti suuntasimme länteen. Lähtöpäivä meni pitkäksi, kun automme alkoi nikottelemaan juuri venettä pakatessa. Auto saatiin huoltoon ja me pääsimme reissuun.

Ensimmäinen stoppi oli venekerhon saaressa Grynnanilla. Alkukesä on ollut uskomattoman lämmin. Upea, mutta hikinen keli houkutteli pulahtamaan iltauinille. Vesi oli ihanan raikasta ja ilman levää. Kevyt iltapala tapaksista, lasi viiniä ja nukkumaan.

Aamulla matkaa jatkettiin. Ensimmäisenä odotti Porkkalanselän ylitys. Viime vuosina selkä ei enää ole päässyt yllättämään. Johtuukohan vanhenemisesta vai veneilytaitojen paranemisesta.

Välietapiksi olimme etukäteen päättäneet Sommaröstrandin. Nykyisin kaikki paikat ovat varattavissa ainoastaan satamapaikka.comin kautta. Valitettavasti samalla hinta on noussut huomattavasti ja palvelut satamassa huonontuneet. Periaatteessa fasiliteetit upealle satama kokemukselle ovat olemassa. Kyse on usein pienistä asioista. Esimerkiksi vessojen siisteyteen olisi syytä panostaa, myös vesien tulisi olla laiturilla käytettävissä ympäri vuorokauden.

Rantakahvilan vohvelit ovat onneksi edelleen erinomaiset ja ravintola 5 knivar on säilyttänyt tasonsa. Illalla vielä pulahdus mereen ja raikastuneena nukkumaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Reissussa

Jätä kommentti