Venekerhon valinta

Kun päätimme ostaa veneen, tuli samalla ajankohtaiseksi miettiä mihin veneen parkkeeraisimme. Vaihtoehtoja oli kaksi, joko kaupungin vuokrapaikka tai venekerhon jäsenyys. Mieheni piti venekerhoa turvallisempana vaihtoehtona, joten minä aloin surffaamaan venekerhojen nettisivuja. 

Helsingissä oli kerhoja joka lähtöön. Itse arvostin kerhon sataman sijaintia. Laiska kun olen luonteeltani, ei huvittanut lähteä veneilyä kovin kauaksi harrastamaan. Mieheni arvosti sataman palveluita esimerkiksi septitankin imutyhjennyspaikkaa. Lisäksi merkittävää meille oli, että kerholla oli vapaita venepaikkoja tarjolla. Hämmästyttävää olikin, että vain harva kerho kertoi venepaikka tilanteestaan nettisivuillaan.  

Kerhojen liittymis- ja jäsenmaksut vaihtelivat suuresti toisistaan, mutta samalla myös palvelut olivat hyvin moninaiset. Minulla oli todella suuria vaikeuksia miettiä mikä olisi meille sopiva kerho. Pariin kerhoon soitin, mutta ne karsiutuivat heti pois, koska vapaita venepaikkoja ei olisi löytynyt. 

Sitten tärppäsi, huomasin erään kerhon sivulta ystäväni nimen. En ollut tiennyt hänen edes harrastavan veneilyä. Soitin välittömästi ystävälleni ja venekerho oli valittu. Täytimme ystäväni avustuksella hakemukset sekä hankimme tarvittavat suosittelijat. Suomen Moottoriveneklubi hyväksyi meidät jäseniksi. 

Klubilla on kaksi satamaa Helsingssä, Pohjoisrannassa sekä Pajalahdessa Lauttasaaressa. Molemmat olivat meille hyvällä etäisyydellä, mutta valitsimme Pajalahden parempien julkisten liikenneyhteyksien vuoksi.

Pajalahdessa on klubitalo, josta löytyvät suihkut, keittiö, vuokrattavaa varastotilaa, puutyöpaja sekä jätteenkierrätyspisteet. Toisen kerhon kanssa yhteinen septitankin tyhjennyspiste on lähistöllä.

Klubimme ei ole venekerhojen halvimmista päästä, mutta palvelut ovat hyvät ja omia saaria on kaksi. Grynnan lännessä ja Fårholmen idässä. Molemmat ovat sopivia pysähdyspaikkoja pidemmille reissuille.

Suosittelen!

2 kommenttia artikkeliin ”Venekerhon valinta

  1. Laitakarin maakrapu

    Kiitos hienosta blogista, se rohkaisee kummasti sillä viikon päästä menemme vaimoni kanssa tekemään kaupat 32 jalkaisesta purjeveneessä. Veneilty toki on mutta purjeella vai pari kertaa. Paljon siis on opittavaa mutta seurailemme peräaaltoanne 😉

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos mukavasta palautteesta😊 Toivottavasti venekauppanne sujuivat hyvin ja olette päässeet vielä nauttimaan alkusyksyn kirpeistä veneilypäivistä⛵️ Tsemppiä😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s