Päiväretkiä kotikulmilla

Veneilykuume on ollut kova, mutta viikko on pitänyt tehdä töitä välissä. Vihdoinkin lauantaina pääsimme veneilemään. Suuntasimme kohti Käärmesaarta, mutta laituri oli tietenkin täynnä. Me aamu-uniset pääsemme yleensä liikkeelle vasta kahden maissa, joten tulemme  todennäköisesti kohtamaan täysiä laitureita vastaisuudessakin. Nopea reittimuutos kohti Pihlistä ja taas täysi laituri. Hetken pyörittyämme ja pähkäiltyämme muistimme, että Hernesaareen oli valmistunut uusi laituri. Pikapyrähdys sinne ja täysin tyhjä laituri vapaana. Olimme kilometrin päässä kotoamme. 

Retkeilyssä tärkeimpiä seikkoja ovat hyvät eväät. Nautimme tapas-tyyppiset palaset ja nautiskelimme kauniista + 20C illasta. Kotimatkalla kiersimme Kaivarin ja Kuniinkaanmiekan kautta. 

Sunnuntaille olimme suunniteleet hieman pidempää reissua Stora Herröhön. Vastassamme oli taas täysi laituri. Jälleen nopea suunnan muutos Stora Herrön naapurisaareen Kapareniin. Saaressa ei ollut laituria vaan meidän piti rantautua luonnonsatamaan. 

Rantautuminen ei aivan sutjakasti mennyt. Minulla on edelleen harjoiteltavaa poijuhaan käytössä, joten missasinkin muutaman kerran poijun, kun tuuli painoi venettä varsin voimakkaasti. Loppujen lopuksi vene oli poijussa. Seuraavaksi olisi kiinnittettävä veneen etupää. Minua kauhistutti kallioille laskeutuminen, mutta onneksi naapuriveneiden ystävälliset isännät tulivat auttamaan ja kiinnittivät heittämäni köyden.

Sunnuntai oli myös kaunis ja aurinkoinen alksyksyn päivä. Nautimme auringosta ja eväistä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s