Kauden päätös Kaunissaaressa

Viikonloppuna päätimme ensimmäisen veneilykautemme. Ensi viikonloppuna olemme matkoilla ja sen jälkeen on aika laittaa vene talviteloille.

Kohteenamme oli Sipoon Kaunissaari. Hevossalmen sillan alittaminen ensimmäistä kertaa oli varsin jännittävä kokemus. Ensin odotat sillan kääntymistä, seuraat liikennevaloja ja sitten kapeasta väylästä läpi. Villingin ohitimme avomeren puolelta ja näimme matkalla Söderskärin majakan.

Rantautuminen meni tällä kertaa jo upeasti. Parkkeerasimme itsemme Baloo II viereen. Kiertelimme hiukan saarta ja grillasimme. Illalla oli todella lämmintä ja sortsikeli vielä kuuden jälkeenkin. Uskomatonta! 

Mistään rauhallisesta illasta ei kuitenkaan ollut kyse. Kaunissaaressa oli veneilykauden päättäjäiset ja väkeä oli laiturit täynnä. Yksi isompi porukka terrorisoi kaikkia muita veneilijöitä soittamalla musiikkia täysillä ja nauttimalla varsin äänekkäästi pussikaljoja laiturilla. Aamulla tämä samainen porukka sitten pikku tuiterissa lähti kotiin. Naapuriveneet kolisivat mennessä. Venepoliisi tuli tarkistamaan tilannetta, mutta nämä pahimmat juhlijat olivat ehtineet jo paeta paikalta. 

Yö oli muutenkin levoton. Juhlijoita oli yhdessä sun toiseessa veneessä ja joku meinasi yöllä eksyä meidänkin veneeseen. Lisäksi useamman purjeveneen vaijerit hakkasivat tuulessa kovaan ääneen. Veneilijät itse taisivat olla nukkumassa humalaansa, niin ettei asia heitä häirinnyt. 

No tulipa tämäkin koettua ja kyllä meillä oli kaikesta huolimatta mukava vikonloppu. Harmi, että kausi jäi näin lyhyeksi. Ensimmäisestä kaudesta jäi kova innostus veneilyä kohtaan ja odotan ensi kesää, jolloin pääsemme tekemään pitempiä reissuja. Tarkoituksena olisi talvella petrata veneilytaitojani ensi kesää varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s