Lämminvesijärjestelmän asentaminen

Olemme molemmat mukavuuden haluisia ihmisiä, joten heti veneen ostettuamme päätimme asentaa veneeseen lämminvesijärjestelmän ja suihkun kannelle. Mies tilasi tarvikkeet jo hyvissä ajoin talvella nettikaupoista, mutta kuten aina tällaisissa projekteissa käy, niin asennustyöt venähtävät.

Lämminvesivaraajalle löysimme sopivan kolon sitloodassa olevasta kansilaatikosta ja paineentasaajalle vaatekaapista. Olin oikein tyytyväinen kun molemmat vekottimet saatiin nätisti piiloon. Tosin molemmat paikat olivat asennusergonomisesti haasteellisia. 

Ihailin mieheni kykyä suunnitella vesijohtojärjestelmä päässään. Hän pystyi pelkän muistin varaisesti muistamaan kaikki tarvittavat liittimet yms. tarvikekaupassa. Suurin ongelma asennuksessa oli, että mieheni suunnittelemassa vesiletkujen läpivientireitissä tuli umpikuja vastaan. Tämä on Rasmuksessa harvinainen ongelma, koska vene on varsin hyvin suunniteltu läpivientejä ajatellen. Aikamme pohdittuamme, minä keksin vaihtoehtoisen reitin letkuille!  

Suihkun asentaminen oli ohjeiden perusteella hyvin helppoa. Kaksi hankalampaa kohtaa tuli vastaan. Alkuperäinen paikka, johon olimme suihkun suunnitelleet, ei ollut tarpeeksi tilava letkulle. Keksimme nokkelan vaihtoehdon valekansiluukun alta. Toinen ongelma kohdattiin, kun molemmat lukivat asennusohjeesta väärin tarvittavan reiän suuruuden. Suihku valahti ekalla kerralla reiästä läpi, mutta tämä paikattiin kätevästi kannen alle asennetulla lisäpaneelilla. Loppujen lopuksi tehty virhe aiheutti sen, että suihku asettautui erittäin nätisti piiloon valeluukun alle.

Kun järjestelmä oli saatu paikalleen, niin vuotoja tietenkin esiintyi ja niiden tukkimisessa kesti aikansa. Lopulta meillä kuitenkin tuli upouusista hanoista lämmintä vettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s