Vene vesillä

Aina välillä joutuu todella etsimään syitä, miksi veneily on mukavaa. Tänä aamuna, vähän ennen seitsemää, satamassa vesisateessa seisoessa ja laskuvuoroa odottaessa oli yksi niistä hetkistä. Ajatuksissa käväisi, että oliko tämä veneen hankinta nyt aivan fiksu veto.

Pari tuntia meni vesisateessa touhutessa. Vene saatiin laskettua vesille. Baloo oli selvinnyt talvehtimisesta varsin vähillä tuhoilla vain pressu oli hieman repeytynyt. Talven tappioksi kirjataan pressun vetoketjun ”vetimen” katoaminen. Mistähän niitäkin saa ostettua? 

Myös maasto saatiin siirrettyä talvisäilytys telineiltä esille. Pullukka vene pullukka masto. Maston siirtoon tarvitaan aina vähintään neljä miestä. Onneksi klubilla löytyy aina muutama avulias. Masto nostetaan tiistaina, joten tänään oli tarkoitus kunnostaa masto eli tarkistaa lamput, asentaa Laiska Jaakko ja saalingit, unohtamatta tutkaheijastimme asennusta. 

Tutkaheijastin on katsastusmääräysten mukaan pakollinen varuste veneessämme, joten hommasimme sen jo aikapäiviä sitten. Viime vuonna homma oli kuitenkin sen verran hakusessa, että vasta heijastimen asennusvaiheessa, meille valkeni että ko. härpäke pitäisi kiinnittää mastoon. Masto oli ollut pystyssä jo useamman viikon. Uusi yritys tänä keväänä.

Kelin takia päätimme kuitenkin vetäytyä sisätiloihin suunnittelemaan mastoprojektia. Toivottavasti illalla tai huomenna olisi parempi keli. 
  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s