Uusikaupunki

Uudellekaupungille eli tuttavallisemmin Ukille emme asettaneet mitään odotusarvoa. Molempien aikaisemmat kokemukset kaupungista sijoittuvat talvisen harmaisiin arkipäiviin. Yllätyimme suuresti havaitessamme Pakkahuoneen vierasvenesataman olevan eläväinen pikkukaupunki. Pakkahuoneen kulmilla oli arki-iltana iltatori. Torilta saimme hankittua tuoreita vihanneksia, perunoita ja kanttarelleja piristämään veneaterioitamme. 

Päivä oli kaunis, joten suuntasimme tutustumaan kaupunkiin. Sataman eläväisyyden jälkeen muu kaupunki oli hiljainen. Kaupat olivat sulkeutuneet, kello ei ollut vielä viittäkään. Asiakkaita olisi ollut. Ainoastaan ruokakauppaan pääsi. Saimme ystäviltämme suosituksia tutustua Uudenkaupungin ”valtavan hienoon kirkkoon”. Kirkkoja löytyi kylästä kaksi. Valtavan hieno oli kuulemma rannassa oleva. Nautimme kirkkoelämykset ulkoa käsin.

Iltaamme veneellä viihdytti torilla esiintyvä Patajätkät. Soittivat finnhitsejä. Näytti vetoavan täpötäyden torin yleisöön. Keski-ikä yleisössä taisi olla seisemänkymmennissä.

Pakkahuoneella oli erinomaiset sosiaalitilat veneilijälle. Naisten sauna oli upouusi. Heti aamukahvien jälkeen Uudekaupungin vedet jäivät taakse. Kippari maistoi kuuluisat munkit aamukahvilla. Hyviä kuulemma olivat.
Suosittelen Uuttakaupunkia vierailukohteena veneilijälle! Vaikka en innokkaasti ole pohjoisemmaksi lähdössä, niin Uuteenkaupunkiin haluan uudestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s