Pilssin ja pyykin pesua

Pysähdyimme jälleen Lootholmassa. Pitkälti, koska oli tarve erilaisille huoltotoimenpiteille. Lootholman sijainti väylän varressa on myös erinomainen jatkoyhteyksien kannalta. 

Vanhassa venessä ilmenee aina silloin tällöin uusia yllätyksellisiä pikkuvikoja. Kipparin mukaan meillä on pieni vuoto veneessä. Epäilykset kohdistuvat vanhan nopeusmittarin vaijerin kuoreen, joka oli irronnut seinäliitoksesta. Vuoto on vähäinen, lähinnä pientä tipputtelua. Palaamme sen korjaukseen vasta talvihuolloissa. Vuoto ei muuten häiritse, mutta pilssi täyttymistä täytyy vahtia. Pilssiähän on helppo tyhjentää. Tietenkin yksi Baloon vioista on pilssipumpussa. Pumppu ei pumppaa. Ilmeisesti pumpun sulkuläpän palvelusaika on tullut tiensä päähän. Emme ole tähän hätään ehtineet hankkimaan uutta. Lapolla olemme pari kertaa tyhjentäneet pilssiä. Lootholmassa on moottorisoitu pilssintyhjennysvehje, joten saimme helposti koko pilssin kerralla tyhjäksi.

Lootholmassa ei ole käytössä pesutuvan varausjärjestelmää. Ensimmäisenä ehtinyt saa käyttää konetta rauhassa. Minullehan tämä sopii, en kuitenkaan ikinä muistaisi tehdä varausta ajoissa. Kävi vielä tsäkä koneen ollessa vapaana. Seurailin erään pariskunnan yritystä pestä vaatteita. Tulivat kaksi kertaa liian myöhään odottamaan vuoroaan ja aina joku muu oli ehtinyt väliin. No kolmannella kerralla jäivät päivystämään koneen viereen. 

Huoltotoimien jälkeen saunoimme. Aamu- ja iltasauna kuuluvat Lootholmassa satamamaksuun. Miehen saunoessa istuskelin viinilasin kanssa  Lootholman yhteislauluillassa. Maakrapu ei ole tunnettu laulutaidoistaan. Nautin vain tunnelmasta ja jätin laulamisen muille. Illalla kokkailimme Uudestakaupungista hankkimamme kanttarellit kermakastikkessa. Lisukkeena perunoita ja pihviä. Maistui. Iltaamme tahditti Lotholmassa esiintynyt Rock’n’ Rolls Band.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pilssin ja pyykin pesua

  1. Päivitysilmoitus: Pilssipumpun huoltoa – Maakrapu seilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s