Merimasku – Porhonranta – Naantali

Olimme varanneet Turun vierasvenesatamaan satamapaikka.comista pariksi seuraavaksi päiväksi venepaikan. Yksi yö olisi kuitenkin välissä vietettävä muualla. Merikarttaa tutkailemalla löysin Lootholman ja Turun puolesta välistä sopivasti väylän varrelta Merimaskun. Merimaskun ravintola rantamakasiini oli kovasti kehuttu, joten mieskin innostui paikasta.

Merimaskun laituri merkinnät olivat todella sekavat. Paikkoja oli ilmeisesti vapaana, mutta epämääräisen haalistuneet varattu kyltit estivät parkkeeraamisen. Muutama vene oli parkkeerattu kyseenalaisesti, blokkasivat samalla pari viereistä venepaikkaa käyttökelvottomiksi. Me emme onnistuneet selvittämään paikan sekasotkua, joten aikamme pyörittyä päätimme jatkaa matkaa. Ravintola menetti samalla asiakkaat.

Porhonranta oli hieman edempänä saman väylän varrella, joten sinne seuraavaksi. Jos Merimaskun laiturimerkit olivat hämääviä, niin Porhonrannassa niitä ei ollut ollenkaan. Laitoimme veneen väliaikaiseen parkkiin. Soitto hotellin respaan, muita yhteystietoja netistä ei löytynyt. C-laituri oli kuulemma varattu vieraille. Mitenkään asiaa ei ollut kerrottu laiturilla. Laiturin tuntomerkkikeskustelun jälkeen, totesimme päätyneemme vahingossa oikeaan paikkaan. Selvittelin samalla mihin voin maksaa satamamaksut ja missä on paikan ravintola. ”Satamakonttori” ja ravintola ovat kylpylähotellissa kahdeksan sadan metrin päässä rannasta mäen päällä. Minkäänlaisia opasteita ei luonnollisestikaan paikkaan ollut. Respan antamat ohjeet olivat ympäripyöreät. Aikani pähkittyäni ja manattuani, mikä mahdollisista kolmesta mäen päälle vievästä tiestä olisi oikea, päädyin katsastamaan merikorttia vielä kertaalleen.

Naantali oli lähistöllä noin tunnin matkan päässä. Tokikin aivan väärään suuntaan. Satamapaikka.comissa oli illaksi vielä pari paikkaa vapaana. Varaus vetämään ja Porhonranta jäi taakse.

Naantali on viehkeä kaupunki. Satamapalvelut ovat hyvät, vaikkakin osalta vieraspaikoista on varsin pitkä matka esimerkiksi vessaan. Meillä on onneksi fillarit veneessä. Ilta oli jo pitkällä, joten keskityimme ratvisemaan itseämme rannan ravintolassa. Illalla saimme seurata rannan konserttia veneestä käsin. Ilta Naantalisa oli kaunis ja vilkas. 


Mies nautti rauhallisen aamiaisen minun shopatessa. Shoppailu ei tällä kertaa ollut menestyksekästä. Soitin miehen veneeltä mukaan  fillarisightseeingille. Kaunis vanha kaupunki. Paikallinen kirpputori oli aikamoinen rompetori. Löytöjä ei tehty. Kävimme tutustumassa Naantalin kaupunginmuseoon. En oikein tiedä kuinka näitä pikkukaupunkien museoita kuvaisi. Kaikki mahdollinen kaupunkiin liittyvä on kerätty samojen seinien sisään. Näyttelyistä puuttuu punainen lanka. Tuleepahan tuettua toimintaa.Ennen lähtöä yhdet shamppikset terasilla ja nokka kohti Turkua. Matkalla tsiikattiin Saulin möksä. Oli isäntä itsekin paikan päällä. Tulemme varmasti toistekin.

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Merimasku – Porhonranta – Naantali

  1. Päivitysilmoitus: Velkuanmaa (Saaristohotelli Vaihela) – Maakrapu seilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s