Turku

Turkuun saapuminen tapahtuu upeissa maisemissa Ruissalon ja Hirvensalon välissä. On upeaa lipua Aurajokea hiljalleen eteenpäin ohittaen Turun linna, Suomen Joutsen ja muut rannan isot alukset sekä asuinalueeksi muutettu Wärtsilän entinen telakka-alue.


Vierasvenesatama on hyvällä paikalla Förin vieressä ennen Aurajokea ylittäviä siltoja. Palvelu on satamassa hyvää ja hinnat kohtuulliset. Ensi kesäksi on suunnitteilla rannan satamatoimiston uusiminen. Kivaa olisi, jos vessat tulisivat lähemmäksi rantaa. Sinänsä nykyisetkin sosiaalitilat ovat hyvät ja tilavat, mutta hieman kaukana kadun toisella puolen olevan talon takapihalla.


Etukäteen olimme saaneet suosituksia turkulaisilta ystäviltämme Tintån häränlihavartaista. Testiryhmä kehiin ja kohti ravintolaa. Suositukset olivat tulleet naispuolisista ystäviltämme, jotka eivät ole profiloituneet lihansyöjinä. Mies oli epäileväinen suositusten suhteen. Ravintola oli kesäiltana aivan täynnä, mutta meille kävi tuuri ja terassilta vapautui pöytä. Lihavartaat olivat suositusten veroiset, maukkaat ja runsaat. Kiitos Suvi ja Ilona! 


Ilta vietettiin kannella nautiskellen. Mies iltaviskillä ja minä punaviinillä. 

Aamulla nautin aamiaiskahvit satamakonttorilla ja kirmasin ostoksille miehen heräillessä. Ocean Spirit on must juttu, joka kerta Turussa käydessä. Tällä kertaa tarttui mukaan bleiseri ja muutamia pikkutavaroita. Aivan ihana veneilykauppa!  Seuraavana stoppina oli iTapsa. Puhelimeni oli ottanut jostakin osumaan Hangon läntisellä selällä ja näyttö oli hajonnut. ITapsa hoiti tunnissa uuden näytön sopuhintaan. Wiklundilla poikkesin puhelinta odotellessa. Sesongin vaihto oli meneillään ja hyllyt olivat tyhjiä. Löytöjä ei tehty. Mies oli heräillyt, joten bongasimme toisemme kaupungilla ja jatkoimme kevyttä shoppausta.


Vanhempani pölähtivät yllätysvierailulle veneelle. Olivat lähteneet ajelemaan saariston rengastietä. Kävimme porukalla lounaalla ja saattelimme porukat majoitusvinkkien kera reissun päälle. 

Lounaan jälkeen nousimme Jokke Jokijunaan. Tykkäämme ajella pikkuisilla kaupunkijunilla. Turun nähtävyydet, muun muassa kylän paras pokestoppi, tuli nähtyä. 

Piipahdin vielä Rajala Pro Shopissa korjauttamassa kameran linssin suojusta. Elektroniikka on tällä reissulla ollut kovilla. Mies poikkesi Clas Ohlsonilla hankkimassa muutamaa välttämätöntä työkalua. Miten kaikki työkalut voivat olla välttämättömiä?


Illalla nousimme Jakke Jokilautan kyytiin. Rannalta katsottuna lautta ei ole kaunis ilmestys, mutta kaljajelluntaan oikein oiva vehje. Oli kiva katsella Turun jokirantaa myös joelta päin.

Aamulla tai no aamupäivällä veneellämme poikkesi ystävämme Timo. Nautimme aamukaffit porukalla kuulumisia vaihdellen. Oli tullut aika vapauttaa venepaikkaa seuraaville kävijöille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s